Výnimočné školy

Chceme prispievať k tomu, aby sa proces vzdelávania na Slovensku mohol zlepšovať. Podporíme učiteľov, ktorí majú motiváciu učiť zaujímavo a chcú byť inšpiráciou pre svojich žiakov aj kolegov.
Výnimočné školy

Kvalitné vzdelávanie vnímame ako nástroj, ktorý nám umožňuje rozhodovať sa zodpovedne. Dobrou správou je, že malé zmeny, ktoré prinášajú kvalitu vo vzdelávaní sa dejú už dnes. Rozhodli sme sa tieto zmeny podporiť a vyhlasujeme nový grantový program, ktorý podporí učiteľov základných a stredných škôl s inovatívnym prístupom na celom Slovensku.

Program Výnimočné školy je určený pre učiteľky a učiteľov základných a stredných škôl na celom Slovensku, ktorí napriek prekážkam nestratili odhodlanie učiť inak a byť inšpiráciou pre svojich žiakov a kolegov.

Cielom programu je:

• zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách
  • podpora iniciatívnych učiteľov s inovatívnym prístupom
  • pozitívna komunikácia a zlepšenie imidžu učiteľov

Na podporu jedného projektu je možné získať podporu až do výšky 3 000 eur. Nadácia ZSE v programe prerozdelí celkovú sumu 50 000 eur.

Žiadatelia o finančný príspevok sa môžu do programu zapojiť zaregistrovaním a vyplnením online formulára do termínu uzávierky 10. októbra 2019.

Výnimočné školy 2019/2020 - Podmienky grantového programu

Zoznam podporených v pilotnom ročníku Výnimočné školy