banner

Slnečné strechy

Podpora vzdelávania a ochrana životného prostredia sú prioritami Nadácie ZSE už niekoľko rokov. Naliehavosť situácie v otázke klimatickej krízy nás motivovala a tieto dve oblasti prepojiť. Okrem podpory inovatívneho vzdelávania chceme prispievať aj k inovatívnemu využívaniu zdrojov na prevádzku školských a sociálnych zariadení.
Slnečné strechy

Skupina ZSE dlhodobo podporuje zelené projekty na západnom Slovensku. V roku 2020 uvedením produktu Zelená elektrina doplnila svoje portfólio tak, že všetci jej zákazníci môžu využívať elektrinu vyrobenú z obnoviteľných zdrojov. Časť finančných prostriedkov z produktu Zelená elektrina sa teraz vráti naspäť do regiónov a komunít prostredníctvom nového grantového programu Slnečné strechy.

Nadácia ZSE poskytne v školskom roku 2022/2023 vybraným školským a sociálnym zariadeniam v územnej pôsobnosti spoločnosti ZSE fotovoltické riešenia v hodnote 70 000 €.

Grantový program je určený pre nasledujúce subjekty:

• školy a školské zariadenia
  • zariadenia poskytujúce sociálne služby
  • registrované sociálne podniky
  • chránené dielne

Podporeným subjektom Nadácia ZSE uhradí v plnej výške priame náklady spojené s projekčnými prácami, materiálom a inštaláciou fotovoltického diela. Podmienkou účasti je, aby subjekt uchádzajúci sa o podporu vyplnil formulár a popísal aj technický stav budovy.

O svoje skúsenosti s inštaláciou fotovoltických panelov sa s nami na kameru podelili na Základnej škole v Sv. Jure, ktorá získala podporu v pilotnom ročníku. Ako taká inštalácia prebieha si môžete pozrieť vo videu.

Do termínu uzávierky 30. 11. 2022 o bezplatnú inštaláciu fotovoltických riešení prejavilo 155 subjektov, ktoré nám predložili svoje žiadosti prostredníctvom online formuláru. Všetký žiadosti zaradené do hodnotiaceho procesu musia spĺňať podmienky programu Slnečné strechy.