Výnimočná učiteľka z Ružomberka

Helena Drobúlová sa túžila stať lekárkou. Osud to však zariadil inak a už desať rokov rodáčka z Ružomberka stojí za katedrou. V posledných rokoch teda viac pred katedrou a medzi žiakmi.

Nebojí sa priznať, že v minulosti boli dni, kedy chodila z práce domov nešťastná. Po absolvovaní sebarozvojového programu sa naučila ku svojej práci a žiakom pristupovať inak. Okrem hodín chémie sa na Gymnáziu sv. Andreja sa podieľa na viacerých projektoch. Jedným z nich je aj Centrum popularizácie chémie, ktoré postupne na škole vzniká. Jej srdcovou záležitosťou je tiež školská záhrada, ktorej revitalizácii venovala veľa úsilia. Viac o jej učiteľskej ceste sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

Výnimočných učiteľov ako je Helena Drobúlová máme na Slovensku mnoho. Nadácia ZSE chce svojimi aktivitami prispievať k tomu, aby sa vzdelávanie na Slovensku mohlo zlepšovať. Už v septembri 2019 preto pripravujeme vyhlásenie nového grantového programu Výnimočné školy. Podpora z programu bude určená pre učiteľov, ktorí majú motiváciu učiť zaujímavo a byť inšpiráciou nielen pre svojich žiakov, ale aj pre svojich kolegov. Viac informácií o programe získate na https://www.nadaciazse.sk/projekt/vynimocne-skoly.

S výnimočnými učiteľmi podporenými v pilotnom ročníku programu sa pre Nadáciu ZSE a program Výnimočné školy rozprával Ivan Ježík z Voices. Ďakujeme.