V Elektrárni Piešťany sme oslávili Deň Zeme

Elektrárňa Piešťany v spolupráci s Nadáciou ZSE pripravila výnimočné vzdelávacie a komunitné podujatie. V sobotu 27.4.2019 sa v Elektrárni Piešťany stretli fanúšikovia ekologických tém a milovníci tradičných remesiel.

Návštevníci si mohli vypočuť prednášky na mnohé zaujímavé témy. Ak ste si doteraz nevedeli poradiť ako žiť bez obalov a znížiť produkciu plastov v domácnosti, v sobotu ste mohli získať užitočné rady ako na to. Ste zvedaví, aké toxické látky sa nachádzajú v kozmetike, ktorú každodenne používame? Alebo ste konečne chceli prísť na kĺb kváskovaniu. Inšpiratívni prednášajúci zodpovedali aj tieto otázky. Popri prednáškach boli pre návštevníkov pripravené aj predajné stánky.

Okrem vzdelávacích aktivít doplnili podujatie aj tradičné remeslá, ktoré prezentovali organizácie podporené v grantovom programe Nadácie ZSE Rozprúdime regióny. Na mieste si mohli návštevníci vyskúšať modrotlač, paličkovanú čipku, cíferskú výšivku, spracovanie vlny či prácu s prútím.

Podujatie sa tešilo bohatej účasti návštevníkov všetkých vekových kategórií. Atmosféru z podujatia si môžete pozrieť aj na našom Facebooku.