#DobehnemeTo s Monikou Podolínskou

Tisíce detí mali počas zatvorenia škôl v dôsledku pandémie koronavírusu sťažený prístup ku vzdelávaniu. Väčšiu časť školského roka 2020/2021 sa učitelia na Slovensku so svojimi žiakmi „stretávali“ len online, ale mnohí nemali ani túto možnosť. Slovensko patrí ku krajinám, kde boli školy zatvorené najdlhšie.

Prístup k výučbe nemali ani žiaci 2. ročníka Základnej školy Muránska Dlhá Lúka. Prechod na dištančné vzdelávanie prerušilo výučbu detí zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktoré nemali prístup na internet. Vznikol tak inovatívny projekt Dokážeme vzdelávať aj bez internetu, ktorý sme podporili aj v rámci nášho grantového programu Výnimočné doučko. Prečítajte si rozhovor s autorkou projektu, výnimočnou učiteľkou Monikou Podolínskou, ktorá sa venuje netradičnému zážitkovému vzdelávaniu šikovných rómskych detí. Za svoju prácu už získala ocenenie Biela vrana a nomináciu na ocenenie Global Teacher Prize. O svojom výnimočnom prístupe a hlavne o svojich výnimočných žiakoch sme natočili aj krátke video.

Nadácia ZSE v rámci programu Výnimočné doučko podporila 39 projektov sumou 70 000 eur. Viac o podporených projektoch si môžete prečítať na https://nadaciazse.sk/projekt/vynimocne-skoly.