banner

Regióny už čoskoro rozprúdia nové kultúrne, športové či komunitné podujatia

V šiestom ročníku grantového programu Rozprúdime regióny Nadácia ZSE prijala 725 projektových žiadostí.

Program už tradične podporuje projekty, ktoré zviditeľňujú a rozvíjajú kultúrny, športový a komunitný život v obciach a mestách v oblasti našej pôsobnosti. Od prvého ročníka sú podporované aj projekty, ktoré zviditeľňujú výnimočnosť konkrétneho regiónu a jeho tradičných zvykov, či pamiatok. Vzhľadom k  dianiu v spoločnosti v aktuálnom ročníku dostávajú priestor aj projekty, ktoré napomáhajú k zbližovaniu odlišných kultúr, posilňujú interkultúrny dialóg, či prispievajú k vzájomnému spoznávaniu.

Pri príležitosti osláv 100. výročia skupiny ZSE, navýšila Nadácia ZSE celkový rozpočet programu na 200 000 eur. Maximálna výška podpory na jeden projekt bude v tomto ročníku 2 500 eur.

Do termínu uzávierky 15. júna 2022 bolo do programu predložených 725 projektov. Veľmi sa tešíme všetkým rozprúdeniam prichádzajúcim po náročnom období.

Výsledky programu a zoznam podporených projektov bude zverejnený 11. júla 2022. Viac informácií o programe nájdete na podstránke programu Rozprúdime regióny.

Ďakujeme za váš záujem a energiu! Výberovej komisii prajeme veľa síl pri náročnom rozhodovaní a tešíme sa na výsledok.

Regióny už čoskoro rozprúdia nové kultúrne, športové či komunitné podujatia